Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Agenția de Mediu

A A A

Agenția de Mediu vă invită să sărbătorim împreună Ziua Internațională a Păsărilor!

Published on: Thu, 04/04/2019 - 10:16
Press Release Type: 

Acest eveniment, celebrat în întreaga lume de mai mult de un secol, marchează anual semnarea Convenţiei Internaţionale pentru Protecţia Păsărilor (1 aprilie 1906), unul din primele documente internaţionale privind protecţia mediului.
 
Convenția a avut ca scop atragerea atenţiei asupra speciilor pe cale de dispariţie (proces accelerat de activitatea umană), a căror supravieţuire depinde în totalitate de noi.
An de an, sărbătoarea a luat amploare, și tot mai multe țări au început să organizeze evenimente axate pe protejarea păsărilor, un patrimoniu foarte prețios, care trebuie cunoscut, respectat și protejat.
Ziua Păsărilor nu semnifică doar celebrarea semnării Convenţiei, cât şi perioada de migrare a păsărilor din iarnă spre primăvară. Primul eveniment ecologic al lunii aprilie, cu o istorie centenară, are scopul să educe noua generaţie spre a iubi şi a avea grijă de păsările sălbatice.
 
Prin urmare, această zi reprezintă un prilej potrivit să cunoaștem mai bine păsările, să le studiem modul de viață, și să înțelegem necesitatea protecţiei lor. Evenimentul reprezintă și o bună ocazie pentru a vizita locuri în care putem observa păsări în habitatul lor natural: lacuri, spații verzi, păduri, lunci și câmpii.