Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Agenția de Mediu

A A A

La data de 11.04.2019, Laboratorul de Referinţă de Mediu a efectuat un exercițiu de simulare a acțiunilor de răspuns la situații excepționale în cazul producerii unui accident chimic.

Published on: Fri, 04/12/2019 - 16:47
Press Release Type: 

La data de 11.04.2019, în cadrul Laboratorului de Referinţă de Mediu s-a desfășurat un exercițiu - antrenament practic de protecție civilă prin simularea acțiunilor de răspuns la situații excepționale în cazul producerii unui accident chimic.

 

Antrenamentul a fost monitorizat de către Șeful serviciului protecției radiativă, chimică și medico-biologică a SPC a DSE mun. Chișinău - Meriacri Andrei și ofiţerul principal protecție radiativă chimică și medico-biologică a SPC a DSE mun. Chișinău - Zalujnaia Ecaterina, colaboratori ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 

Personalul  a fost dirijat de către directorul adjunct al Agenţiei de Mediu, dnul Motelică Ion, asistat de dna Lungu Marina, șef direcţie, Laboratorul pentru calitatea aerului, împreună cu care au supravegheat evacuarea personalului din Laborator conform numărului total de persoane prezente, după care au raportat despre finalizarea și desfășurarea cu success a antrenamentului.