Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

28 martie - Ora Planetei


În prezent „Ora Planetei" reprezintă cea mai de amploare  acţiune ecologică şi constă în deconectarea luminii şi aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în intervalul de timp 20:30 - 21:30 (ora locală), în mod voluntar, atît de către consumatorii individuali, cît şi de instituţii şi unităţi economice.
Acest eveniment a fost lansat în 2007 la Sydney, Australia, atunci cînd autorităţile şi locuitorii oraşului au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă pentru Planeta noastră încălzirea globală şi 2 milioane de persoane au deconectat concomitent luminile. În Republica Moldova acţiunea „Ora Planetei" se va derula pentru al 7-lea an consecutiv.
Ţinînd cont de importanţa evenimentului, Ministerul Mediului solicită participarea tuturor instituţiilor din țară, tuturor cetățenilor, care le pasă de soarta planetei pe care trăim. Vă asigurăm că contribuţia Dvs. va avea un rol important , devenind prieteni ai mediului înconjurător.  
Mai multe colective de artiști profesioniști și amatori, intrepreți de muzică populară și de estradă, orchestre și grupuri de dansatori și-au anunțat participarea în programul artistic, care mai are loc și pentru ideile dvs. de animare.

6363Pămîntul suferă! Stinge lumina de la 20:30 pînă la 21:30 şi lasă planeta să respire.

Vă  așteptăm. Evenimentul „Ora Planetei" se va desfăşura la data de 28 martie 2015 pe teritoriul zonei pietonale, str.Alexandru Diordiţa, în intervalul de timp 18.00 – 22.00.
  SPUNE ”STOP” ÎNCĂLZIRII GLOBALE! 

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori2996867