Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Japonia interesată de construirea unei fabrici de reciclare a deșeurilor

Japonia 1Experții Companie Mitsui Co., Ltd din Japonia în componența Masaharu Fujishima, sef departament, Hiroshi Ikeda, ing. specialist principal și Hiroko Sizuki, ing. specialist principal au vizitat astăzi, 25 martie  Ministerul Mediului. Discuțiile avute cu ministrul Gheorghe Șalaru s-au axat pe  examinarea posibilității construirii unei fabrici regionale de reciclare a deșeurilor menajere municipale solide, proiect propus pentru parteneriatul public privat (PPP). 

 MG 7340Scopul proiectului PPP este reducerea deșeurilor municipale solide prin intermediul tehnologiilor de prelucrare prietenoase mediului, obținerea energiei termice si electrice din deșeuri municipale.
Proiectul va genera energie electrica pentru necesitățile orașului sau a localităților adiacente, utilizând o turbină cu gaz și / sau instalație de incinerare cu conversie. Metodologia propusă permite generarea directă a energiei termice obținută prin abur sub presiune.
Cînd este insuficientă de deșeuri menajere se poate utiliza biomasă, produse secundare agricole și forestiere, inclusiv peleți si materiale lemnoase. 
Capacitatea fabricii presupunea prelucrarea a 10 tone deșeuri pe zi. 
 MG 7342Un proiect similar este dezvoltat de Japonia în Serbia. 
Experții vor efectua vizite în teren, în orașele Strășeni și Ungheni, apoi vor continua discuțiile la temă cu specialiștii de la Ministerul Mediului.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori2997029