Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Culegerea „LUMEA VEGETALĂ ŞI LUMEA ANIMALĂ A MOLDOVEI”

Colecţia de carte „Lumea vegetală şi lumea animală a Moldovei”, scoasă de sub tipar la Editura Ştiinţa, sub egida Ministerului Ecologiei şi a Resurselor Naturale şi a Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi cu suportul financiar al Fondului Ecologic Naţional, realizată de un grup de savanţi biologi, a fost apreciată cu medalia de aur a Salonului Internaţional, Tehnologii şi Produse noi, la categoria ce include şi noutăţi editoriale.

Cel de al 36-lea Salon Internaţional de Invenţii, Tehnologii şi Produse Noi şi-a ţinut lucrările între 2 şi 6 aprilie 2008, sub auspiciul Organizaţiei Mondiale pentru Proprietatea Intelectuală, în sălile Palatului de Expoziţii (Palexpo) de la Geneva.

La eveniment au participat reprezentanţii a 45 de state de pe 5 continente ale lumii. Comitetul organizatoric (preşedinte şi fondator Jean-Luc Vincent) şi un juriu internaţional din 82 de specialişti, prezidat de Taji David, a selectat din peste 1000 de lucrări cele mai bune invenţii, tehnologii şi produse noi.

Aceeaşi colecţie a fost menţionată în cadrul forului internaţional cu Premiul (Cupa) Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică a Ministerului Educaţiei şi Cercetării din România (unul din premiile oficiale ale Salonului), precum şi cu medalia de aur şi Diploma de excelenţă a Agenţiei Federale pentru Industrie a Rusiei (Rosprom).

Lucrarea, apreciată cu trei distincţii la acest Salon internaţional, constă din 8 volume de o calitate impecabilă a tiparului, este frumos ilustrată (în total 1492 de pagini, 2464 de fotografii color inedite, 233 desene), descriind 49 de specii de ciuperci, 118 specii de plante fără flori (alge, licheni, muşchi, ecvizetofite, ferigi), 524 de specii de plante cu flori, 180 de specii de nevertebrate, 80 de specii de peşti, 13 specii de amfibieni, 12 specii de reptile, 201 specii de păsări, 70 specii de mamifere.

         Anterior lucrarea a fost distribuită de către Ministerul Ecologiei şi Resurselor Naturale tuturor bibliotecilor publice din ţară, dar şi reprezentanţelor diplomatice ale Republicii Moldova peste hotare.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3010132