Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

La 7 august 2008, echipele de specialişti ale Agenţiei de Stat pentru Geologie „AGeoM” şi Expediţiei Hidrogeologice „EHGeoM” s-au deplasat în raionale afectate de viituri în scopul depistării fîntînilor arteziene, care au fost inundate

La 7 august 2008, echipele de specialişti ale Agenţiei de Stat pentru Geologie „AGeoM” şi Expediţiei Hidrogeologice „EHGeoM” s-au deplasat în raionale afectate de viituri în scopul depistării fîntînilor arteziene, care au fost inundate.

În rezultatul investigaţiilor efectuate s-au constatat următoarele:

În raionul Briceni a fost inundată sonda de supraveghere a apelor subterane. Ea va fi restaurată de către Întreprinderea de Stat Expediţia Hidrogeologică „EHGeoM”.

În satul Vălcineţ, r-nul Ocniţa, a fost depistată o fîntînă arteziană inundată, care urmează a fi lichidată.

În oraşul Otaci au fost înecate 5 fîntîni arteziene. Două din ele au fost repuse deja în exploatare şi funcţionează în regim normal. Agenţii economici întreprind măsuri de repunere în funcţie a altor trei fîntîni din această zonă.

După participarea activă la întărirea digurilor de protecţie în zonele afectate de calamitate, inspectorii Serviciului Piscicol au purces la lichidarea consecinţelor provocate de inundaţii. După retragerea apelor în albia firească, în lunca Nistrului şi a Prutului s-au format un şir de bazine separate, din care în prezent se repopulează peştele. Aşa, lîngă satul Napadova, r-nul Floreşti, Serviciul Piscicol a organizat cu ajutorul pescarilor industriaşi repopularea în rîul Nistru a peştelui dintr-un bazin separat cu o suprafaţă de cca.70 ha. Se preconizează repopularea peştelui din alt bazin cu o suprafaţă de cca.45 ha, format între satele Cot şi Climăuţi, r-nul Şoldăneşti.

Observaţiile zilnice efectuate de Serviciul Piscicol denotă că pînă în prezent cazuri de pieire a peştelui în bazinele acvatice naturale nu au fost depistate.

În rezultatul raidurilor efectuate de către inspectorii piscicoli au fost ridicate 33 de scule de pescuit, întocmite 12 procese verbale şi încasate prejudicii de cca. 1000 lei.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3002919