Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Începe vânzarea Pomilor de Crăciun

AN 1Pentru Sărbătorile de iarnă, pepinierele întreprinderilor silvice subordonate Agenției "Moldsilva" din cadrul Ministerului Mediului vor scoate în  vânzare instituțiilor de stat, private, dar și persoanelor fizice, aproximativ 48 de mii pomi de Crăciun, (46 de mii molizi și 2000 pini), cu 15 000 mai mult decât în anul 2015. Cel mai mulți pomi cu veșmânt veșnic verde au fost crescuți de angajații întreprinderilor silvice Edineț (10 000 buc)  Strășeni (97 mii buc), Călărași  (5000 buc) și Tighina (4400 buc.)
Instituția silvică comunică că înălțimea pomilor de Crăciun, propuși spre realizare, variază între un metru și  6 metri, cei mai mulți din ei (peste 23 mii bucăți) având 1,5 m.
Tăierea molizilor va începe în a doua jumătate a lunii decembrie și  va finaliza la 31 decembrie, livrările fiind condiționate de necesitățile și solicitările pieții.
brad 1Agenția "Moldsilva" informează că prețul pentru pomii de Crăciun vânduți direct din pepinierele silvice rămâne neschimbat și instituția nu poartă răspundere de prețul final de pe piață perceput de intermediari, inclusiv persoane fizice sau juridice.
ATENȚIE: Specialiștii Agenției ”Moldsilva” prin intermediul  serviciului de presă al instituției a menționat că, în cazul tăierilor ilicite de molizi din fondul forestier sau din alte spații verzi, persoanele fizice riscă o amendă de la 40 la 50 unități convenționale, iar persoanele juridice de la 400-500 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității conform art. 122 al Codului Contravențional al Republicii Moldova.
E BINE DE ȘTIUT: Șocul termic provocat de aducerea bradului verde în casă îi omoară în 70% din cazuri. Bradul are nevoie de aclimatizare înainte de a fi băgat în locuinţă, iar încăperea în care stă trebuie să fie aerisită frecvent. Stropirea zilnică cu apă îi prelungeşte viaţa.
brad artificialbrad ghiveciDecizia Vă aparține: o opţiune mai verde  ar fi un brad natural tăiat,  unul în ghiveci sau un pom de Crăciun artificial.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3002919