Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Comunicat de presă: Semnarea Memorandumului de înţelegere referitor la proiectul „Reabilitarea terenurilor poluate cu hidrocarburi petroliere din s. Lunga și Mărculeşti, în Moldova III"

 MG 5730 PrimaIMG 5696 Prima 1Astăzi, 14 decembrie 2016 la Ministerului Mediului al Republicii Moldova Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova Dl. Zdenek Krejci şi Ministrul Mediului al Republicii Moldova Dl. Valeriu Munteanu au semnat Memorandumul de înţelegere referitor la proiectul „Reabilitarea terenurilor poluate cu hidrocarburi petroliere din s. Lunga şi Mărculeşti, în Moldova III".
Durata proiectului: 2016 – 2018.
Bugetul proiectului:  650 000 EURO.
IMG 5703 Prima 2Proiectul „Reabilitarea terenurilor poluate cu hidrocarburi petroliere din s. Lunga şi Mărculeşti, în Moldova III" este finanţat de către Agenţia Cehă pentru Dezvoltare şi realizat de compania DEKONTA din Republica Ceha în colaborare cu Ministerul Mediului al Republicii Moldova prin intermediului Agenţiei pentru Geologie şi Resurse Minerale al Republicii Moldova.
 MG 5711 primaScopul acestui proiect este de a reabilita terenurile poluate cu produse petroliere a municipalităţilor Lunga şi Mărculeşti. Cea mai mare parte a proiectului cuprinde construcţia staţiei de curăţare, construcţia staţiilor de pompare şi a facilităţilor de infiltrare şi prelevarea/monitorizarea regulată a apei într-o zonă mai largă.
 MG 5722 prima 3Obiectivul principal este îmbunătăţirea calităţii mediului în localităţile Lunga şi Mărculeşti. Obiectivul pe termen scurt este evitarea contaminării apelor de suprafaţă ale râului Răut. În acest scop, se vor efectua lucrări de construcţie a staţiilor de remediere, forarea fântânilor de remediere, pomparea şi tratarea apelor subterane contaminate şi monitorizarea răspândirii contaminării/poluării apelor subterane și de suprafață.
IMG 5697 PrimaVIDEO: https://youtu.be/0WMAXiDBZ28

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3002919