Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

În Republica Moldova va fi fondată Rezervația biosferei „Prutul de Jos”

foto rezervatieÎn cadrul ședinței executivului din 18.01.2017 a fost aprobat proiectul Hotărârii de Guvern ce ține de fondarea Rezervației biosferei „Prutul de Jos”.
Rezervația va fi creată în cadrul proiectului transfrontalier trilateral România-Ucraina - Republica Moldova „Consolidarea rețelei de arii naturale pentru protejarea biodiversității și dezvoltării durabile în regiunea Deltei Dunării și Prutului Inferior – Pan Nature”. Crearea primei rezervații a biosferei în lunca Prutului Inferior este susținută de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat. Implementarea acestui proiect urmărește reducerea pierderilor de biodiversitate și îmbunătățirea nivelului de trai al populației din zona respectivă.
Rezervatia hartaRezervația biosferei va deveni un mijloc de atragere a investițiilor naționale și internaționale, care vor permite asigurarea conservării biodiversității, menținerea și îmbunătățirea calității serviciilor ecosistemice, menținerea diversității genetice a plantelor și promovarea agriculturii ecologice, restabilirea pădurilor, pășunilor, luncilor și conservarea resurselor de apă, reducerea emisiilor de gaze și a poluanților chimici, sporirea activităților de recreere și valorificarea potențialului turistic, crearea oportunităților pentru creșterea numărului de locuri de muncă în localități, îmbunătățirea infrastructurii și dezvoltarea socio-economică a regiunii, promovarea măsurilor de reabilitare a ariilor protejate existente.
Fondarea Primei Rezervații a Biosferei în Moldova va îmbunătăți imaginea țării la nivel internațional și va contribui la aproximarea prevederilor directivelor și standardelor europene pentru realizarea Strategiei pan-europene cu privire la conservarea diversității biologice.
Rezervația biosferei „Prutul de Jos” va avea o suprafață de 14771,04 ha și include 9 localități din raionul Cahul, inclusiv terenuri silvice 824 ha din cadrul Ocolului silvic Slobozia - Î.S. Întreprinderea pentru Silvicultură „Silva-Sud” Cahul, Întreprinderea de stat  Silvocinegetică „Manta-V” și Rezervația științifică „Prutul de Jos”.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3002920