Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Continuă acțiunea de salvare a lebedelor de pe Nistru

2Angajații Agenției ”Apele Moldovei” și Inspectoratului Ecologic de Stat din subordinea Ministerului Mediului se deplasează săptămânal la Năpadova, r.Florești, pentru a hrăni lebedele adăpostite temporar peochiurile rămase neînghețate de pe fluviul Nistru. Prezența stolului de peste 300 de păsări, venit din nordul Europei, este rezultatul măsurilor întreprinse de Ministerul Mediului, în special interzicerea pe parcursul ultimilor doi ani a vânatului păsărilor migratoare.
Pentru ca lebedele să nu ducă lipsă de hrană, autoritățile de la Chișinău  trimit o dată pe săptămână saci cu cereale, mâncarea fiind colectată în cadrul unei campanii organizate de către Agenția ”Apele Moldovei”.
17 14Astfel, miercuri, reprezentanții Agenției au adus șase saci cu hrană pentru păsări - concentrat de porumb și grâu, care a fost împrăștiată pe gheață lângă ochiurile de apă, de-a lungul malului Nistrului, pentru a fi accesibilă unui număr cât mai mare de lebede. Localnicii din Năpadova, în special elevii și profesorii, de asemenea vizitează zilnic păsările migratoare pentru a le hrăni.
Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a menționat că liniștea de care se bucură în absența vânătorii, contribuie eficient la creșterea populației de păsări și, implicit, îmbunătățirea întregii faune sălbatice1924418 11Imagine video 

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori2990573