Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a avut o întâlnire cu cetățenii raionului Ialoveni

poza11IaloveniMarți, 21 martie, Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a întreprins o vizită de lucru în raionul Ialoveni, unde s-a întâlnit cu vicepreședintele  raionului, primarii satelor, reprezentanții serviciilor desconcentrate în teritoriu, funcționarii Consiliului raional cât și cu cetățenii. Vizita a fost organizată întru executarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr.78 din 12.02.2010 ”Privind stabilirea zilei de audiență și de întâlnire a membrilor Guvernului și a conducătorilor autorităților administrative centrale cu cetățenii”.
Reprezentanții autorității publice locale au pus în discuție principalele probleme din domeniul mediului cu care se confruntă localitățile raionului, printre care: implementarea serviciilor de gestionare a deșeurilor  și lichidarea gunoiștilor neautorizate, asigurarea cu apă potabilă și servicii de canalizare, modernizarea stațiilor de epurare,  dar și încălcările făcute de către arendașii de păduri.
În discursul său, Ministrul Valeriu Munteanu a informat participanții la întrunire despre direcțiile prioritare de activitate ale ministerului, despre provocările din sectorul  de aprovizionare cu apă și canalizare în Republica Moldova,  despre  necesitatea construirii stațiilor de sortare și depozitare a deșeurilor, dar și despre sporirea rolului educației ecologice a cetățenilor.
poza 2În cadrul întrunirii, au fost dezbătute un șir de subiecte de actualitate precum Acordul de explorare a resurselor de petrol și gaze naturale, pentru care Ministrul Mediului a dat asigurări că acest acord nu va aduce niciun prejudiciu cetățenilor sau naturii, după cum vehiculează intenționat alte surse pentru a discredita acest proiect. Un alt subiect pentru care ministrul a făcut precizări este intrarea în vigoare a noile prevederi  ale Legilor nr. 417 și 418 din 2015, prin care primarii, viceprimarii şi specialiștii desemnați de edili au deja şi statut de agenţi constatatori. Modificările făcute în Codul Contravenţional le vor permite să întocmească procese verbale şi să sancţioneze cetăţenii care încalcă legislaţia, precum și agenţii economici care ridică construcţii neautorizate sau comercianţii stradali.
La finalul vizitei, ministrul mediului a apreciat interesul și implicarea participanților privind soluționarea problemelor de mediu, menționând faptul că Ministerul Mediului,  este dispus, în măsura posibilităților,  să ofere suportul  necesar pentru realizarea proiectelor în curs și a inițiativelor noi ce țin de protecția mediului.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3010131