Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Moldova sărbătorește Ora Pământului: ”Dăruiește naturii energia ta!”

ora planetei 2017Anual, în ultima sâmbătă a lunii martie, comunitatea mondială va marca Ora Pământului (Earth Hour 60+), sloganul acestei campanii fiind ”Dăruiește naturii energia ta!”
Evenimentul, care a devenit o tradiție și în Republica Moldova, constă în deconectarea luminilor, în mod simbolic, timp de o oră, pentru a atrage atenția asupra necesității reducerii impactului negativ al activității umane asupra mediului înconjurător.
La data de 25 martie, începând cu orele 19.00, în Campusul Universitar Râșcani al UTM din Chișinău, Ora Pământului va fi sărbătorită în mod interactiv, printr-un show artistic, cu participarea mai multor artiști din țară. Evenimentul este organizat de către Ministerul Mediului în colaborare cu Ministerul Apărării și UTM. Agenda evenimentului Ora Pământului

În această zi, în intervalul 20.30-21.30, toate instituțiile, agenții economici și toți cetățenii sunt îndemnați să deconecteze luminile și aparatele electrocasnice timp de o oră, pentru a-și exprima solidaritatea și a contribui la combaterea efectelor încălzirii globale și a schimbărilor climatice.
Scopul acțiunii constă în conștientizarea problemelor de mediu, cum ar fi consumul irațional de energie electrică, care este una dintre cauzele accelerării schimbărilor climatice, resimțite tot mai mult în ultimii ani. Ora Planetei amintește faptul că fiecare persoană de pe glob, oricând și oriunde s-ar afla, poate contribui la protejarea mediului reducând consumul excesiv de energie, nu doar în această zi, ci și pe parcursul întregului an.
Ministerul Mediului încurajează participarea tuturor cetățenilor și instituţiilor din țară la acest eveniment și face un apel către sursele de informare în masă în vederea implicării acestora în informarea şi conştientizarea populaţiei, astfel ca cetăţenii să reflecte asupra contribuției pe care o pot aduce planetei şi generaţiilor viitoare, alăturându-se iniţiativei Ora Pământului.
Spotul oficial al evenimentului: https://www.youtube.com/watch?v=HxuE9mvtu8c
În Republica Moldova, evenimentul este marcat începând cu anul 2009.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3010131