Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Ședința comună a Guvernelor României și Moldovei


ro2Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a participat la ședința comună a guvernelor României şi Republicii Moldova, unde au fost abordate chestiuni tangibile — în principal axate pe diferite forme de ajutor acordate de România.
Proiectele finanţate de statul român sunt destinate cetăţenilor Republicii Moldova, fiind direcţionate spre domeniul social, inclusiv de infrastructură.
În acest context, Valeriu Munteanu a purtat o discuție cu vicepremierul, ministrul Mediului, Daniel Constantin, despre posibilităţile de accelerare a implementării proiectelor de mediu finanţate din ajutorul nerambursabil oferit de Guvernului României. 
Atât domnul vicepremier, cât şi întregul cabinet de miniştri prezent la şedinţă a făcut dovada bunelor intenţii, care depăşesc cu mult cadrul diplomatic obişnuit, pentru aprofundarea, în continuare, a colaborării moldo-române.
Premierul României a menționat că relația între România și Republica Moldova a fost și rămâne a fi una specială. ro1Totodată, Sorin Grindeanu a apreciat realizările Guvernului de la Chișinău pe parcursul anului 2016, menţionând implementarea cu succes a Foii de parcurs cu reforme prioritare și aprobarea unui Acord cu Fondul Monetar Internațional. De asemenea, oficialul român a remarcat că experiența României poate servi drept o sursă de inspirație pentru parcursul european al Republicii Moldova.
„România pledează pentru continuarea reformelor. Vom susține și în continuare reformele privind întărirea instituțiilor de stat, consolidarea democrației și a statului de drept. Asistența română va continua să fie determinată de ritmul și ireversibilitatea reformelor structurale pe care vi le-ați asumat”, a declarat Sorin Grindeanu.
De asemenea, în cadrul ședinței restrânse a celor două Guverne au fost punctate realizările obținute și au fost trasate prioritățile pentru parteneriatul bilateral în mai multe domenii. Printre acestea: cooperarea privind diversificarea infrastructurii de transport și a drumurilor, în domeniul afacerilor interne și migrației, mediului, inclusiv asigurarea cu apă potabilă a localităților de pe cele două maluri ale Prutului, colaborarea cultural-umanitară, militară, precum și în vederea fluidizării fluxului de cetățeni și mărfuri la punctele de trecere a frontierei.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3010131