Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Vizita delegației Republicii Cehe la Ministerul Mediului

IMG 986222Luni, 27 martie, la Ministerul Mediului a avut loc întrevederea cu delegația Republicii Cehe, condusă de E.S. ambasadorul Republicii Cehe la Chișinău, Zdeněk Krejčí. Subiectul principal de pe agenda discuțiilor l-a constituit Programul de cooperare bilaterală pentru perioada 2018 – 2023. 
În mesajul său de salut, Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a ținut să aducă mulțumiri și să-ți exprime recunoștința pentru suportul oferit de Ambasada Republicii Cehe pentru proiectele ce țin de soluționarea problemelor de mediu. 
IMG 9883IMG 9878La rândul său, Excelența Sa, ambasadorul Republicii Cehe la Chișinău, Zdeněk Krejčí, a menționat că  Republica Moldova rămâne în continuare un subiect prioritar pentru care va fi acordată asistență pentru derularea proiectelor de mediu, în special în domeniul managementului sustenabil al resurselor naturale, al apelor și  deșeurilor.
Acest Program reprezintă o continuare a proiectelor finalizate ce au inclus reconstrucția stațiilor de tratare a apelor menajere, evacuarea și distrugerea a peste 450 de tone de pesticide,  instalarea stațiilor de pompare a reziduurilor de petrol din apele subterane, precum și explorarea noilor surse de apă potabilă din sudul Moldovei.
Obiectivele Programului au fost formulate în urma consultărilor cu Guvernul Republicii Moldova, reprezentații societății civile și ai grupurilor țintă relevante.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori2996827