Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

În atenția reprezentanților mass media

logoMiercuri, 5 aprilie, Ministerul Mediului invită reprezentanții mass media la conferința de presă dedicată ratificării Convenției de la Minamata privind mercurul și finalizării proiectului GEF/UNEP ”Evaluarea iniţială privind implementarea Convenţiei de la Minamata cu privire la Mercur în Republica Moldova”. 
Conferința va fi susținută de către ministrul Mediului, Valeriu Munteanu și Giovanna Chiodi Moiré, reprezentantă UNEP (United Nations Environment Programme). 
În cadrul evenimentului, care se va desfășura  în incinta hotelului Jolly Alon (str. Maria Cibotari 37), cu începere de la ora 12:30, vor fi prezentate rezultatele implementării proiectului, care conțin date despre emisiile de mercur, produsele aflate pe piață, cât și propuneri de modificări legislative pentru a restricționa plasarea acestora pe piață.
Republica Moldova și-a asumat angajamentul ferm de a promova inițiativa globală de reducere a impactului mercurului asupra mediului și sănătății prin promovarea Decretului prezidențial nr. 819-VII din 4 octombrie 2013 privind aprobarea semnării Convenției de la Minamata cu privire la mercur, încheiată la Kumamoto, Japonia la 10 octombrie 2013.
Deși statul nostru nu produce mercur, anual, pe piața internă sunt plasate un șir de produse cu conținut de mercur, cum ar fi: tuburi fluorescente, baterii și acumulatori, dispozitive de măsurare, care, dacă nu sunt tratate în mod necorespunzător, prezintă un risc sporit.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3009367