Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Ministerul Mediului va colabora cu Fundația Principelui Albert al II de Monaco

acord MonacoLa data de 4 mai, Valeriu Munteanu, ministrul Mediului, a semnat un Acord de parteneriat cu Fundația Principelui Albert al II de Monaco.
Acest Acord prevede colaborarea în cadrul unor proiecte ce țin de protejarea mediului.
În special, părțile intenționează să coopereze în domeniul conservării biodiversității, protejării speciilor pe cale de dispariție și a habitatelor acestora, precum și a combaterii degradării terenurilor. În acest context, și într-o primă etapă, va fi studiată posibilitatea de susținere a activităților de conservare a biodiversității în Parcul Național "Orhei" și în cele 3 zone RAMSAR, inclusiv Rezervația Biosferei "Prutul Inferior", dar și propunerea unui
plan de conservare a 10 specii de păsări incluse în Cartea Roșie.
Ministerul Mediului va beneficia și de suport tehnic, științific și metodologic, care ar permite preluarea bunelor practici ale statului Monaco privind monitorizarea și evaluarea proiectelor.
Specialiștii din cadrul ministerului vor avea oportunitatea de a participa, în comun, la conferințe, mese rotunde și simpozioane pe teme legate de principalele domenii de activitate  în scop de  valorificare și dezvoltare a cunoștințelor.

 

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3010131