Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

După o absență de 25 de ani, rezervația naturală ”Pădurea Domnească” a fost repopulată cu cerbi nobili

IMG 0027Un număr de 20 de cerbi, dintre care 17 femele și 3 masculi, s-au aflat timp de două  luni într-o volieră cu o suprafață de 11 hectare, ca mai apoi, după aclimatizare, să conviețuiască, în libertate, alături de alte 47 de specii de animale din ”Pădurea Domnească”, dintre care șase specii sunt incluse în Cartea Roșie a Moldovei.
IMG 0007Prezent la eveniment, viceministrul Mediului, Victor Morgoci a menționat că, în perioada imediat următoare, este planificată și repopularea cu cerb nobil a Parcului Național ”Orhei” și a pădurilor din Strășeni, cu câte 10 exemplare fiecare. De asemenea, din rezervațiile ”Codrii” și ”Plaiul Fagului” vor fi transmiși 100 de exemplare de cerbi cu pete pentru repopularea fondului forestier din sudul țării, și anume, întreprinderile silvice Răzeni, Cimișlia, Silva – Sud și Manta.
Acțiunea face parte din conceptul de dezvoltare a gospodăriilor cinegetice durabile cu fond de vânătoare, iar scopul repopulării este de a menține echilibrul în ecosistemul natural, dar și de mărire a diversității faunei silvice.
În anul 2016, în fondul cinegetic gestionat de Agenția ”Moldsilva” au fost înregistrate 478 de exemplare de cerb și 6160 de căprior. Cheltuielile totale pentru întreținerea și monitorizarea mamiferelor cu valoare cinegetică se estimează la aproximativ 5 milioane de lei anual.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3009602