Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Ședință cu reprezentanții BERD la Ministerul Mediului

berd newAzi, 16 iunie, la Ministerul Mediului a avut loc ședința bilaterală între reprezentanții ministerului și ai BERD-lui, în cadrul căreia s-a discutat procesul de implementare a proiectelor finanțate de BERD în Republica Moldova, monitorizate de Ministerul Mediului.

Au fost abordate proiectele regionale în domeniul alimentării cu apă, și anume, Proiectul „Apă Nord Moldova”, care prevede fortificarea viabilităţii unui operator regional în vederea îmbunătăţirii nivelului serviciilor, creşterea eficienţei, efectuarea de investiţii de capital optime şi asigurarea sustenabilităţii financiare, tehnice şi de mediu pe termen lung.  Obiectivul general al proiectului fiind modernizarea apeductului existent Soroca-Bălţi, la care  vor fi conectate şapte oraşe principale  din regiunea de nord:  Soroca, Bălţi, Floreşti, Drochia, Rîşcani, Sîngerei şi Teleneşti.

A fost supus discuțiilor proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova centrală”, finanțat de Banca Germană de Dezvoltare (KfW), pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru extinderea apeductului Chișinău-Strășeni-Călărași. Astfel, pentru etapa a II-a de implementare, construcția apeductului și conectarea orașelor Strășeni și Călărași, BERD și-a exprimat intenția privind cofinanțarea lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii de apă și de canalizare din orașele Strășeni și Călărași.

IMG 0226Un alt subiect despre care s-a discutat este proiectul ce vizează crearea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor pentru Regiunea de Management al Deșeurilor nr. 1, care include raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Vulcănești și Ceadîr-Lunga. Proiectul prevede construcția unui depozit regional pentru deşeurile menajere solide, dotat cu stație de sortare a deșeurilor reciclabile și sistem de compostare a deșeurilor verzi în orașul Cahul, a unei staţii de transfer, dotată cu sistem de compostare a deșeurilor verzi în comuna Cania, raionul Cantemir și a unei staţii de transfer, dotată cu sistem de compostare a deșeurilor verzi și stație de sortare a deșeurilor reciclabile în orașul Taraclia.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3010131