Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Viceministrul Mediului, Ion Apostol, a avut o întâlnire cu cetățenii raionului Briceni

briLa data de 18.07.2017, viceministrul Mediului, Ion Apostol, a susținut audiența cetățenilor din r. Briceni, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr.78 din 12.02.2010  ”Privind stabilirea zilei de audiență și de întâlnire a membrilor Guvernului și a conducătorilor autorităților administrative centrale cu cetățenii”.
Viceministrul Mediului a discutat cu președintele raionului, Mihail Gnatiuc, funcționarii Consiliului raional, primarii satelor, reprezentanții serviciilor desconcentrate în teritoriu, cât și cu cetățenii.
Au fost puse în discuție mai multe probleme din domeniul mediului cu care se confruntă localitățile raionului, printre care: implementarea serviciilor de gestionare a deșeurilor, insuficiența resurselor acvatice pentru irigarea culturilor în anii secetoși, prețul pe piață exagerat al materialelor de construcție produse din zăcăminte minerale, tăierile ilicite în afara fondului silvic protejat de stat. 
bricViceministrul Ion Apostol a menționat despre Strategia de management a deșeurilor 2013-2027, în care se preconizează regionalizarea prin  divizarea  teritorială  a ţării în 8 regiuni de management al deşeurilor (Briceni face parte din zona 8), fapt ce va permite soluţionarea complexă a problemelor din acest domeniu.
Alte subiecte ale discuției au vizat posibilitatea de proiectare a unui apeduct din r. Prut, crearea comitetelor sub-bazinale pentru o mai bună gestionare a fondului apelor, precum și modificarea legislației ce ar permite extragerea cantităților limitate de nisip din r. Prut.
Viceministrul Mediului a apreciat interesul și implicarea participanților la întrunire privind asanarea problemelor de mediu și a soluțiilor identificate și propuse spre analizare conducerii ministerului.

 

 

 

 

 

 

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3002921