Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Întâlnire moldo-română pe tema dezvoltării proiectului de construcţie a podului rutier peste Prut

podLa data de 25 iulie, la inițiativa părții române, la Ungheni a fost organizată o reuniune tehnică bilaterală privind construcția podului rutier Ungheni (Republica Moldova) – Ungheni (România).
Delegația română a fost condusă de  Maria Magdalena Grigore, Secretar de Stat, Ministrul Transporturilor, iar din partea Republicii Moldova au participat Ion Apostol, viceministrul Mediului, specialiști din cadrul ministerului, oficiali din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.
pod2Delegațiile au inspectat porțiunea pe care va fi construit podul, discuțiile au vizat aspecte tehnice și consultări asupra amenajării punctului de trecere la frontieră. Ulterior, discuțiile cu reprezentanții autorităților publice locale, dar și a altor părți interesate au continuat la Consiliul raional Ungheni.
Se prognozează ca podul de peste Prut va avea aproximativ lungime de 1140 de metri. Acesta va înjumătăți distanța actuală dintre orașele Iași și Ungheni,  de la 47 km acum (prin Sculeni), la 22 de km.
Construcția podului peste Prut de la Ungheni este estimată la 31,5 milioane euro, iar cea mai mare parte a fondurilor va fi asigurată prin finanțări nerambursabile. 

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3002921