Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Agenția de Mediu

A A A

ANUNȚ

Published on: Thu, 03/12/2020 - 15:07
Press Release Type: 

În scopul prevenirii răspândirii infecției prin Coronavirusul de tip nou (COVID-19) și asigurării managementului instituțional, Agenția de Mediu solicită persoanelor fizice și juridice utilizarea sistemelor informaționale automatizate pentru aplicarea și obținerea actelor persmisive, ce reglementează activitatea de întreprinzător (autorizații, acorduri de mediu, permise, certificate, notificări, avize și coordonări).

1. Aplicația de circulaţie a documentelor electronice Circuitul Informației Documentate”. Astfel, ca toată corespondența adresată Agenției de Mediu să fie expediată online, prin interfața publică, accesând linkul:

https://documente.mediu.gov.md/public

2. Sistemul Informaţional Automatizat pentru Gestionarea și Eliberarea Actelor Permisive (SIA GEAP), prin intermediul căruia Agenția de Mediu eliberează 13 tipuri de acte permisive.

        https://actpermisiv.gov.md/

Pașapoartele actelor permisive sunt publicate la adresa:  https://servicii.gov.md/ServicesByAgency.aspx

3. Sistemul Informațional Automatizat „Managementul deșeurilor” (SIA „MD”), prin intermediul căruia Agenția de Mediu eliberează 2 tipuri de acte permisive.

          https://siamd.gov.md/portal/despre-siamd.html

Totodată, Agenția de Mediu Vă reamintește că, eliberarea permiselor de pescuit sportiv, amator și agrement pentru anul 2020 se efectuează prin intermediul Sistemului Informațional Automatizat „e-Pescuit”.

        https://e-pescuit.mediu.gov.md/ sau  http://mediu.gov.md/.

        Dacă întâmpinați careva dificultăți, ne puteți contacta aici:

        http://mediu.gov.md/ro/content/date-de-contact

 

Trebuie menţionat că, Agenția de Mediu, în scopul asigurării bunei desfășurări a activității, a emis Ordinul nr. 9 din 11.03.2020 „Cu privire la unele măsuri de protecție și prevenire a răspîndirii infecției COVID-19”, conform recomandărilor Agenției Naționale de Sănătate Publică și restricțiilor stabilite pe perioada pandemiei.

 

        Reiterăm importanța respectării următoarelor recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății care vizează reducerea riscului de transmitere a infecțiilor respiratorii acute în timpul deplasării în sau din zonele afectate prin:

        Evitarea călătoriilor în țările țările/regiunile unde circulă Coronavirusul de tip nou dacă nu este o necesitate stringentă.

        Evitarea contactului strâns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute.

        Spălarea frecventă a mâinilor, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul lor.

        Evitarea contactului neprotejat cu animale de la ferme sau cu animalele sălbatice.

        Persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută ar trebui să practice eticheta tusei (mențineți distanța, acoperiți nasul și gura în timpul tusei și strănuturilor cu îmbrăcăminte sau șervețele de unică folosință și spălați mâinile).

        La întoarcere din țările/regiunile unde circulă Coronavirusul de tip nou, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile, și în caz de apariție a simptomelor clinice descrise mai sus, este recomadată adresarea la medicul de familie.

        Astfel, în contextul situației epidemiologice a infecţiei prin Coronavirusul de tip nou (COVID-19) și pentru evitarea contaminării acestuia, Agenția de Mediu îndeamnă cetățenii și angajații la respectarea recomandărilor de protecție privind sănătatea publică.