Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Agenția de Mediu

A A A

Concurs de fotografie

Published on: Thu, 06/25/2020 - 06:20
Press Release Type: 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE) a lansat un concurs de fotografie la 5 iunie 2020 cu titlul: „Oamenii blocați, natura deblocată: un concurs global de fotografie despre floră și faună pe vremea COVID-19 în sprijinul restaurării ecosistemelor”.

 

Sunt căutate fotografii impresionante cu plante și animale realizate în timpul focarului COVID-19, în încercarea consolidării mesajului pe care Națiunile Unite încearcă să-l trimită: ,,trebuie să luăm măsuri urgente pentru protejarea și restaurarea habitatelor naturale ale speciilor, utilizarea resurselor naturale într-o manieră mai durabilă și păstrarea mediului”.

 

 Concursul va fi deschis până la 15 septembrie 2020, după care juriul compus din membrii Birourilor UNECE ale Comisiilor pentru păduri și industrie forestieră și Politica de mediu, și un fotograf de natură vor face o selecție a 13 fotografii dinte cele mai impresionante.

 

Prin participarea la acest concurs, fotografiile dvs. vor avea șansa să apară într-o galerie web și vor fi promovate de Organizația Națiunilor Unite. Cele mai bune 13 fotografii vor fi folosite pentru ilustrarea unui calendar din 2021 al Comisiei Economice pentru Europa a Națiunilor Unite, care va fi distribuit pe scară largă între delegații din întreaga lume, precum și o expoziție de fotografie care va fi organizată în Palais des Nations din Geneva, Elveția în toamna anului 2020.

 

 Deși fotografiile trebuie să fie de o calitate bună, nu necesită a fi realizate cu o cameră profesionistă și nici capturate de un fotograf profesionist.

 

COVID-19 este un moment tragic din istoria umană. Pandemia a pretins multe vieți și continuă să aibă un impact extrem de negativ asupra economiilor și societăților noastre. A venit brusc și ne-a obligat pe mulți dintre noi să ne închidem. Această lungă perioadă de izolare ne-a făcut să reflectăm asupra vulnerabilității societății noastre, inclusiv prin promovarea conservării biodiversității și restabilirea ecosistemelor.

 

În timp ce eram închiși acasă, au fost văzute câteva imagini remarcabile cu animale care se plimbau prin orașe pustii, rațe și delfini care reapar în canale și se apropie de țărmuri, păsări care se așeză în grădini, fluturi zburând, plante crescând în crăpăturile străzilor goale. Imagini precum acestea sunt unice și istorice.

 

Cum să participați?

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să trimiteți cel mult 3 dintre cele mai bune fotografii și să furnizați informațiile, folosind formularul (https://natureunlocked.unece.org/ ) până la 15 septembrie 2020.

 

Vă rugăm să rețineți că:

Fiecare persoană poate trimite maximum 3 fotografii;

Înscrierea trebuie să fie o fotografie originală făcută de participant (se aplică condițiile obișnuite a dreptului de autor);

Toate fotografiile trimise trebuie să fie în format JPEG, alte formate nu vor fi acceptate;

Fișierele zip nu vor fi acceptate sau deschise;

Ar trebui să vă asigurați că fotografia trimisă are o rezoluție suficient de mare, dimensiunea trebuie să fie de maximum 20 MB.

Doar fotografiile originale vor fi luate în considerare!!!!!!!

Suntem siguri că și în Republica Moldova prietenii naturii, cei sensibili față de problemele de mediu, în această perioadă au surprins imagini uimitoare care dovedesc că natură se poate reface.

 

Apreciem mult colaborarea Dumneavoastră.

În caz de neclarități nu ezitați să ne contactați. Mai multe detalii solicitați de la Galina Norocea, șef Serviciu informații de mediu, educație și conștientizare ecologică, la numărul de telefon 022-820-782 sau la adresa de e-mail: g­­_norocea@mediu.gov.md.