Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Agenția de Mediu

A A A

Social Good Summit: Cum abordăm criza de mediu

Cover Image: 
Body: 

Republica Moldova se alătură iniţiativei globale PNUD şi organizează pe 26 septembrie, în Chişinău, Social Good Summit, ediţia 2019.

Evenimentul va aborda criza de mediu din Republica Moldova și va explora acțiunile care pot fi întreprinse de cetățeni, sectorul privat și autorități. Printre subiectele abordate, evidențiem: schimbarea climei, implicarea civică în soluționarea problemelor de mediu, care este sensul politicilor de mediu și cum acestea se implementează în RM ș.a.

 

În Republica Moldova, Social Good Summit se află la cea de-a cincea ediție.

 

Începând cu 2009, Social Good Summit se desfășoară concomitent în zeci de țări, în luna septembrie, atunci când liderii mondiali se întrunesc în cadrul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, pentru a discuta problemele globale și căile de soluționare. Recunoscând că vocile și ideile cetățenilor, conectate datorită rețelelor de socializare și tehnologiilor, pot fi o forță pentru schimbare, PNUD, Mashable, 92 Street Y și Fundația Națiunilor Unite, extind dialogul global ONU și implică în discuție inovatori, activiști și antreprenori din întreaga lume.

 

Jurnalista Mariana Rata va modera ediția 2019 a Social Good Summit: Cum abordăm criza de mediu:

„Unii consideră subiectele de mediu mai puţin importante. Ce poate fi însă mai important decât viaţa? Distrugem natura zi de zi neînţelegând că astfel ne distrugem calitatea vieţii. Natura este viaţa. Noi iubim viaţa. De ce atunci nu protejăm ceea ce iubim?”

 

 

Pentru a participa la acest eveniment accesați: https://www.facebook.com/events/526345398115779/

Link pentru înregistrarea la eveniment: http://bit.ly/2lrk5DF