Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Agenția de Mediu

A A A

Anunț

Published on: Thu, 10/29/2020 - 11:08

În perioada 26-27 octombrie, reprezentantul Agenției de Mediu a participat la cea de-a 17-a sesiune a Grupului de lucru comun al Comisiei Economice a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (CEE-ONU) privind statisticile și indicatorii de mediu și la cea de-a 22-a sesiune a Grupului de lucru al CEE-ONU privind monitorizarea și evaluarea mediului.

 

Romanian
Published on: Fri, 10/23/2020 - 13:04

Suntem în Săptămâna Verde Europeană (19-23 octombrie 2020) – acțiune dedicată protecției naturii și conservării biodiversității.

 

Încurajarea cooperării la toate nivelurile, motivarea și inspirarea societății în construirea unei lumi prospere, păstrând conexiunea dintre om şi natură, sunt unele dintre obiective ale acestei acțiuni.

 

Relația dintre ființa umană și natură este una fundamentală, determinantă, deoarece se axează pe interdependență și influență reciprocă.

 

Romanian
Published on: Thu, 10/22/2020 - 12:17

Săptămâna Verde este cea mai mare conferință anuală europeană pe tema politicii de mediu, care reunește reprezentanți ai administrațiilor publice, ai industriei, ai organizațiilor neguvernamentale, ai mediului academic și ai presei pentru un schimb unic de idei și de bune practici.

 

Tematica anului curent este natura, biodiversitatea și Pactul Verde European, având scopul de a evidenția contribuția biodiversității la dezvoltarea economiei, sănătatea societății, precum și stimularea redresării durabile.

 

Romanian
Published on: Wed, 10/14/2020 - 15:33

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) a fost inițiată în 2018 de către Asociația Internațională a Organizațiilor de Responsabilitate a Producătorilor de Deșeuri Electronice, cu sprijinul membrilor săi. Scopul acestei zile este sporirea nivelului de cunoștințe al populației din întreaga lume pentru gestionăarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, astfel ca acestea să nu ajungă la groapa de gunoi.

 

Romanian
Published on: Tue, 10/13/2020 - 09:48

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre a fost marcată în premieră  în an. 1989, după un apel al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru o zi de a promova o cultură globală a conștientizării riscurilor dezastrelor.

Romanian
Published on: Mon, 10/05/2020 - 11:01

Ziua Mondială a Habitatului este marcată anual, în prima zi de luni din luna octombrie, în 2020 la data de 5 octombrie.

Această zi a fost înființată în 1985 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite prin Rezoluția 40/202 și a fost sărbătorită pentru prima dată în 1986. Acest eveniment este marcat în prima zi de luni a lunii octombrie.

Tema Zilei Mondiale a Habitatului 2020 este ,,Locuință pentru toți: un viitor urban mai bun”.

Romanian
Published on: Fri, 10/02/2020 - 10:49

4 octombrie marchează Ziua Mondială a Animalelor care este o zi specială dedicată vieţii animalelor şi relației noastre cu el

Romanian
Published on: Tue, 09/22/2020 - 10:25

Ziua de 22 septembrie, declarată ,,Ziua Europeană fără Mașini” are drept obiectiv îndemnul de a renunța la mașinile proprii în folosul transportului public, a bicicletelor și a mersului pe jos, de a conștientiza comunitatea în legătură cu necesitatea reducerii emisiilor de gaze de eșapament.

 

Prin restricționarea traficului auto se oferă ocazia localnicilor de a se bucura de orașul lor, într-o atmosferă liniștită și mai puțin poluată.

În mediul urban traficul rutier reprezintă principala cauză a poluării aerului, precum şi o importantă sursă de zgomot.

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Anunț