Ministra mediului a efectuat o vizită de lucru în Ialoveni

Published on: M, 03/15/2023 - 11:54

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni. Reprezentanții autorităților publice locale, șefii serviciilor desconcentrate în teritoriu au vorbit despre soluțiile privind gestionarea eficientă a deșeurilor și măsurile de împădurire.

 

În cadrul discuției de ieri, 14 martie, au fost abordate activitățile ce țin de obiectivele Ministerului Mediului pentru anul 2023. De asemenea, a fost prezentat Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor pentru perioada 2023-2032, Planului de acțiuni pentru implementarea acestuia pentru perioada 2023-2027, gestionarea deșeurilor și utilizarea durabilă a resurselor naturale.

 

Primarii și-au exprimat deschiderea de a colabora în vederea soluționării problemelor legate de gestionarea deșeurilor. De asemenea, au insistat să fie incluși în procesul decizional în cadrul selectării platformelor de transfer pentru deșeurile solide a zonei 4 din care face parte și Ialoveni.

 

La moment se fac eforturi la curățirea și revitalizarea râului Botna, iar autoritățile au fost informate că se va ajunge cu intervenții și în Ialoveni. În acest sens, ministra a vorbit de necesitatea colaborării între primării, astfel, procesul poate fi mai productiv, în special, la punctele din amonte  și din aval.

 

 Protecția mediului este o datorie comună a noastră. Împreună facem schimbarea, de aceea Ministerul Mediului îndeamnă să fim mai responsabili și să reciclăm, marcând pe 18 martie – Ziua Mondială a reciclării, să plantăm pentru un viitor mai sănătos, sărbătorind pe 21 martie – Ziua Pădurii, să protejăm resursele naturale de apă – 22 martie – Ziua Mondială a apei.