Echipa Ministerului Mediului a plantat o viitoare pădure în Cruglic, Criuleni

Published on: S, 03/18/2023 - 17:00

Peste 4000 de puieți au plantat azi, 18 martie 2023, echipa Ministerului Mediului, în satul Cruglic din raionul Criuleni. Acțiunea de plantare face parte din Programul național de extindere și reabilitare a pădurilor 2023-2032.

 

Primăria din satul Cruglic, raionul Criuleni a oferit teren pentru împădurire, la apelul Agenției ”Moldsilva”. Încurajăm în continuare autoritățile publice locale să se alăture îndemnului Ministerului Mediului pentru a oferi teren cu scopul de a crește suprafețele împădurite ale Republicii Moldova.

 

An de an, primăvara și toamna, angajații Ministerului Mediului și entitățile din subordine participă în campania națională ”Plantează-ți viitorul”. Viitorul poate fi verde, sănătos și curat dacă ne implicăm acum.

 

Ne bucură că acțiuni de plantare au loc în toată țară și tot mai mulți agenți economici își plantează propria pădure. Printre companiile și organizațiile care s-au alăturat, în ultimul an, îndemnului Ministerului Mediului cu suportul echipei ”Hai Moldova” și altor organizații neguvernamentale, putem numi: ”Comunitatea Corpul Păcii”, ”McDondals ”, ”Kaufland”, ”maib”, ”Julius Main”, ”Coca Cola”, ”Admaris”, ”Moldtelecom” și multe alte exemple frumoase și prietenoase mediului

 

Pentru a crește o păduri e nevoie de timp, efort și resurse financiare. Iar odată asumat angajamentul acesta, compania demonstrează responsabilitate, implicare și atenție față de mediu. Orice efort de împădurire este un aport esențial la atingerea obiectivului Guvernului Republicii Moldova de a împăduri în următorii 10 ani, 145 mii ha.