Mesajul Ministerului Mediului cu prilejul Zilei Silvicultorului

Published on: L, 09/18/2023 - 10:49

Ziua silvicultorului, marcată tradițional în Republica Moldova în a treia sâmbătă a lunii septembrie, este un prilej deosebit să adresăm urările de bine, spor în activitate și prosperitate profesioniștilor care se îngrijesc de o resursă deosebit de valoroasă a țării – pădurile.

 

Gestionarea eficientă a pădurilor prezintă un deziderat fundamental, având în vedere multitudinea de servicii ecosistemice, pe care le oferă pădurea. Pădurile au un rol crucial în atenuarea schimbărilor climatice și a efectelor acestora.

 

Regenerarea pădurii și extinderea suprafețelor acoperite cu vegetație forestieră este o prioritate a Guvernului și Ministerului Mediului. Republica Moldova și-a asumat obiective ambițioase de extindere a suprafețelor împădurite prin implementarea Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor. Programul reprezintă o acțiune prioritară în Planul Național „Construim Moldova Europeană” al Guvernului Republicii Moldova. Întru realizarea obiectivelor ambițioase din aceste documente, contăm foarte mult pe profesionalismul, dedicarea și implicarea silvicultorilor țării. 

 

Ministerul Mediului exprimă tuturor silvicultorilor recunoștința profundă pentru activitatea de gestionare a pădurilor țării. Se apropie campania de plantare de toamnă, în care silvicultorii vor avea un rol-cheie în asigurarea unor activități eficiente, întru plantarea unor păduri durabile. Fie ca acțiunile realizate în această toamnă să contribuie la sporirea substanțială a suprafețelor împădurite și a bunăstării țării.