Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

În perioada 16-22 septembrie în Republica Moldova se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității

Published on: L, 09/18/2023 - 13:29

Ministerul Mediului s-a alăturat Săptămânii Europene a Mobilității – o campanie care se desfășoară în perioada 16 – 22 septembrie la nivel european. Tema campaniei din acest an este: „Să economisim energia!”. Sprijinim eforturile acțiunii colective de reducere a consumului de energie pe bază de carburanți și explorăm noi modalități de a ne asigura că obiceiurile noastre de mobilitate contribuie la aceste eforturi.

 

În cadrul campaniei Ministerul Mediului organizează un eveniment cu genericul „Eficientizarea mobilității: căi de decarbonizare”. Evenimentul se va desfășura în format mixt, vineri, 22 septembrie, începând cu ora 09:00.

 

La masa rotundă vor lua cuvântul reprezentanți ai Ministerului Mediului și instituțiilor din subordine, Parlamentului, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Sănătății, mediului de afaceri, sectorului asociativ, ai municipalității din Chișinău, instituțiilor de cercetare și învățământ și altele. 

 

Participanții la eveniment vor aborda mai multe aspecte ale temei: de ce este important să economisim energia printr-o mobilitate urbană durabilă, cum pot fi reduse efectele crizei energetice, cum pot fi reduse costurile pentru rezidenți și întreprinderi, cum pot fi reduse aceste cheltuieli prin transport eficient energetic în marile orașe.