Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov participă la Gala Premiilor pentru Jurnalism de Mediu

Published on: L, 02/12/2024 - 16:42

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov participă la Gala Premiilor pentru Jurnalism de Mediu care se desfășoară la Chișinău. Prin intermediul acestei acțiuni, Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic (AJMTEM) își propune să motiveze jurnaliștii, să realizeze materiale de înaltă calitate pe subiecte de mediu și să sprijine dezvoltarea jurnalismului de mediu în Republica Moldova.

 

La ediția din acest an participă 26 de jurnaliști cu 62 de materiale. Materialele jurnalistice au fost evaluate de un juriu în baza utilității și actualității conținutului pentru publicul larg (promovarea responsabilității/atitudinii sociale și de mediu). A fost apreciată originalitatea, impactul informațiilor asupra publicului și gradul de documentare, resursele utilizate, analiza și nivelul de acoperire a tuturor aspectelor subiectului abordat.

 

În cadrul Galei sunt oferite 15 trofee cu vouchere în valoare de 100,150, și 200 euro – certificate bănești pentru produse, accesorii pentru munca jurnalistică. Premiile sunt oferite la categoriile radio, TV, presa scrisă sau on-line, redacție activă pe domeniul mediului. Cele mai frecvente teme abordate în cadrul materialelor jurnalistice au fost gestionării deșeurilor, poluarea aerului, biodiversitate, exploatarea resurselor naturale și energie regenerabilă.

 

La eveniment participă Președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, ministrul Energiei, Victor Parlicov, reprezentanții Ambasadei Suediei precum și din sectorului asociativ.

 

Concursul, „Premii pentru Jurnalism de Mediu”, a fost lansat în 2013 întru consolidarea jurnalismului de mediu în Republica Moldova și stimulării abordării subiectelor ecologice în mass-media. Prima ediție a avut loc în anul 2014 cu susținerea Programului SECTOR. Evenimentul este posibil datorită sprijinului acordat de Suedia.