Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Ambasadoarea Austriei în vizită la Ministerul Mediului

Published on: M, 03/26/2024 - 16:37

Ministrul mediului, Sergiu Lazarencu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Stella Avallone, ambasadoarea Austriei la Chișinău, Gunther Zimmer șeful biroului Cooperare și Dezvoltare, și cu Diana Celac - manager program biroul de apă și mediu pentru Cooperare Tehnică. Interlocutorii au abordat mai multe aspecte ce țin de dezvoltarea proiectelor prietenoase mediului ambiant, care vin să îmbunătățească condițiile de viață a locuitorilor Republicii Moldova.

 

Ministrul Mediului a exprimat gratitudine Austriei și Agenției Austriece de Dezvoltare (în continuare ADA) pentru suportul acordat Executivului de la Chișinău. „Suntem recunoscători partenerilor de dezvoltare pentru suportul oferit țării noastre. Colaborarea între Guvernul Republicii Moldova și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare are un caracter multisectorial și are ca obiective consolidarea guvernării democratice și creșterea economică durabilă. Pe parcursul a douăzeci de ani, poporul dumneavoastră, prin intermediul ADA, a contribuit la implementarea mai multor proiecte necesare Republicii Moldova, în domenii ce țin de dezvoltarea regională, pieței muncii, protecției mediului și altele. Mizăm și sperăm în cooperarea și susținerea continuă în acest sens”, a menționat ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.

 

Excelența Sa, Stella Avallone, Ambasadoarea Austriei în Republica Moldova a declarat: „Vă mulțumesc pentru dialogul constructiv și eficient pe care l-am avut dintotdeauna cu Ministerul Mediului. În calitate de partener de implementare și cofinanțator a mai multor proiecte, țara noastră este onorată să-și intensifice parteneriatul cu Republica Moldova, în mod special ceea ce ține de mediu. Ne bucură faptul că, putem ajuta la implementarea diferitor proiecte ce țin de îmbunătățirea monitorizării resurselor de apă și extinderea bazei de date cu informații de mediu despre apă, aer, utilizarea terenurilor, dar și deșeuri”.

 

ADA, pe parcursul anilor, a susținut diverse proiecte pentru mai multe localități din Republica Moldova, inclusiv aprovizionarea cu apă și canalizare, ca parte a eforturilor lor de dezvoltare. Ea este o unitate operațională a Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (CAD) și se ocupă de implementarea programelor de asistență oficială de dezvoltare în țările partenere CAD.