Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Ministrul Sergiu Lazarencu a avut o întrevedere cu reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de mediu

Published on: J, 03/28/2024 - 15:09

28 martie, Chișinău – Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a avut o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale de mediu. Ședința de lucru a fost dedicată identificării celor mai bune soluții pentru problemele legate de mediul înconjurător. 

 

În cadrul discuțiilor domnul ministru a enunțat principiile pe care se va axa la Ministerul Mediului: ,,Prioritățile mele sunt simple: mai multă transparență în toate instituțiile subordonate, toleranță zero la corupție, acțiuni prompte și implicare participativă în activități”, a declarat ministrul.  

 

La fel, s-a discutat și despre accelerarea Planului național de împădurire, problema gunoiștilor neautorizate și sortarea gunoiului, resursele de apă, ajustarea politicilor de mediu ale Republicii Moldova la standardele europene – transpunerea directivelor europene în contextul procesului de integrare europeană, dar și pe alte subiecte de interes major. ,,Pe lângă proiectele strategice, de durată și transpunerea legislației UE, vreau să intensificăm colaborarea pe implementarea mai multor acțiuni imediate, care au ca scop: accelerarea Programului național de împădurire, implementarea unor soluții tranzitorii pentru managementul deseurilor, promovarea turismului ecologic, dar și o mai bună educație pentru mediu”, a subliniat ministrul Lazarencu.

 

Participanții la discuții au convenit asupra unor întâlniri viitoare, dedicate sectoarelor de mediu pe care se axează organizațiile nonguvernamentale.