Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Ministerul Mediului implementează proiectul „Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în managementul durabil al râului Nistru”

Published on: M, 04/02/2024 - 17:29

Astăzi, la Ministerul Mediului, a avut loc o ședință dedicată proiectului „Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în managementul durabil al râului Nistru”, cu participarea Andreei Cuzyova, Reprezentant rezident adjunct UNDP Moldova și Karin Borovic, șefa Departamentului Cooperare pentru dezvoltare al Ambasadei Suediei – țară care a contribuit cu  3.362,837 dolari SUA la bugetul proiectului. Proiectul se implementează în perioada august 2022 – august 2026, în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP).

 

„Gestionarea durabilă a resurselor de apă conform principiilor managementului integrat al resurselor de apă este o prioritate a Guvernului Republicii Moldova. Ministerul Mediului este responsabil pentru asigurarea dialogului continuu cu țările vecine privind gestionarea râurilor transfrontaliere, pentru a asigura cantitatea și calitatea apelor necesare atât pentru dezvoltarea socio-economică durabilă, cât și pentru un mediu sănătos”, a menționat Sergiu Lazarencu, ministru al Mediului.

 

Proiectul „Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în managementul durabil al râului Nistru” are drept scop oferirea asistenței pentru îmbunătățirea cadrului normativ național. Ca urmare a implementării Proiectului, se urmărește realizarea unei mai bune gestionări și protecție apei pentru prevenirea deteriorării și îmbunătățirea stării ecosistemelor acvatice, o mai bună gestionare a Complexului Hidroenergetic Nistrean, sporirea capacităților Agenției „Apele Moldovei”, consolidarea capacităților pentru monitorizarea calității apei în context transfrontalier și altele.