Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Vizită de lucru în Republica Cehă

Published on: J, 06/06/2024 - 15:32

Reprezentanții Ministerului Mediului, ai Inspectoratului pentru Protecția Mediului și ai Agenției de Mediu, au fost în Republica Cehă, unde s-au întâlnit cu reprezentanți ai Ministerului Mediului și alte instituții de resort locale. 
 
În cadrul vizitei s-a discutat despre nivelul și acțiunile întreprinse pentru implementarea politicilor Uniunii Europene în Republica Cehă, în perioada sa de integrare. De asemenea, au fost abordate subiecte ce țin de nivelul de dotare și atribuțiile pe care le posedă inspectorii de mediu din cadrul Inspectoratul pentru Protecția Mediului din Republica Cehă, dar și atribuțiile și capacitatea de implementare a politicilor de mediu a Agenției de Mediu din Republica Cehă.
 
În cadrul vizitei, au fost organizate vizite în parcurile naturale locale, unde au fost demonstrate și prezentate capacitățile și metodele de pază și protecție a acestor zone valoroase. Vizita a fost organizată pentru schimbul de bune practici și soluții inovatoare pentru problemele de mediu, dar și pentru suportul Republicii Moldova în drumul său european.