Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Ambasadorul Japoniei în vizită la Ministerul Mediului

Published on: V, 06/07/2024 - 17:46

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu a avut o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, în cadrul căreia a abordat subiecte ce țin de agenda curentă a relațiilor moldo-nipone și despre dinamica cooperării bilaterale în domeniul protecției mediului. 

 

Ministrul Lazarencu i-a mulțumit diplomatului pentru sprijinul acordat țării noastre de către poporul Japoniei privind colaborarea în cadrul Mecanismul Comun de Creditare (MCC/JCM). Oficialul și-a exprimat recunoștința  pentru că ambele țări împărtășesc un interes major pentru protecția mediului și își  asumă angajamente internaționale, inclusiv în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ale căror efecte au un impact negativ la nivel global” a menționat ministrul Mediului.

 

La rândul său, E.S. Yamada Yoichiro a dat asigurări că Japonia este un partener fidel al Republicii Moldova, inclusiv în implementarea Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor și a Programului Național Deșeuri Solide în Moldova.