Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere a unor terenuri în proprietatea statului

Published on: M, 06/12/2024 - 17:07

În vederea realizării prevederilor Strategiei naționale de gestionare a deșeurilor, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere din proprietatea orașelor Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni, a unor terenuri în proprietatea statului. În orașul Dondușeni urmează să fie construit un depozit de deșeuri și o stație de transfer. 
 
Prin urmare, pe suprafața terenurilor de la Edineț, Ocnița și Briceni  urmează să fie construite stațiile de transfer a deșeurilor solide, aferente Regiunii de Management a Deșeurilor nr. 8. ce acoperă raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni.
 
Conform Acordului de finanțare, costul general pentru crearea Infrastructurii de Management al Deșeurilor Solide (MDS) este estimat în valoare de 200 mln. Euro din care face parte nemijlocit Zona nr.8. Investiția este planificată pentru finanțarea proiectelor de infrastructură, care dispun de Studii de Fezabilitate finalizate și de acorduri de mediu.