Noutăți

Published on: M, 03/22/2023 - 18:31

Secretarul de stat al Ministerului Mediului, Grigore Stratulat a avut o întrevedere cu o delegația GIZ, aflată într-o misiune în Republica Moldova, la care au discutat despre prioritățile țării în procesul decarbobizării și promovarea acțiunilor privind reziliența la schimbările climatice, inclusiv finanțarea proiectelor. Îmbunătățirea capacităților de  a măsura și de a reduce în mod adecvat emisiile industriale va duce la  avansarea în implementarea cadrului de politicii în domeniul schimbărilor climatice.

Română
Published on: M, 03/22/2023 - 08:53

La 22 martie, în fiecare an este marcată Ziua Mondială a Apei. O zi dedicată concentrării atenției asupra problemelor legate de resursele de apă, resimțite în ultima perioada din ce în ce mai mult.

 

Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură și gest contează!” este mesajul de Ziua Mondială a Apei din acenst an.

Română
Published on: M, 03/21/2023 - 16:30

Secretarul general al Ministerului Mediului, Petru Tataru a participat la masa rotundă ”Păduri sănătoase, oameni sănătoşi”, organizată de Agenția ”Moldsilva” cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor – 21 Martie. Silvicultorii şi reprezentanţii mediului academic și-au exprimat viziunea privind impact pozitiv asupra acţiunilor întreprinse întru dezvoltarea fondului forestier.

 

Română
Published on: J, 03/16/2023 - 14:18

Ministerul Mediului în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a organizat ședința comitetului de coordonare a proiectului ”Integrarea perspectivei migrației și schimbărilor climatice în Planul național de adaptare 2 și în planul sectorial  de adaptare în agricultură”. În cadrul evenimentului a fost prezentat studiul de caz privind impactul migrației asupra adaptării la schimbările climatice a Republicii Moldova.

 

Română
Published on: M, 03/15/2023 - 11:54

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni. Reprezentanții autorităților publice locale, șefii serviciilor desconcentrate în teritoriu au vorbit despre soluțiile privind gestionarea eficientă a deșeurilor și măsurile de împădurire.

 

Română

Pagini

Subscribe to RSS - Noutăți