Noutăți

Published on: M, 12/06/2023 - 16:33

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a participat la ședința extinsă a Grupului de lucru Operativ privind Acțiunea Verde din 5-6 decembrie organizată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Reuniunea a fost moderată de copreședinții - Iordanca-Rodica Iordanov, și Jürgen Keinhorst, ministrul mediului din Germania. Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid.

 

Română
Published on: M, 12/06/2023 - 11:58

Executivul a aprobat Programul Național pentru gestionarea deșeurilor pentru anii 2023-2027. Programul propune cadrul de măsuri care să asigure trecerea de la modul actual de dezvoltare, bazat pe producție și consum, la un model bazat pe prevenirea generării deșeurilor și utilizarea materiilor prime din industria de valorificare.

 

Română
Published on: M, 12/06/2023 - 11:54

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea Regulamentului cu privire la regimul comercial și reglementarea utilizării hidrocarburilor halogenate care distrug stratul de ozon. Potrivit documentului, vor fi înlăturate deficiențele privind denumirea autorizației emise, termenul de valabilitate a acesteia, precum și autoritatea emitentă.

 

Română
Published on: M, 12/05/2023 - 16:29

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a avut o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale. În cadrul acestei vizite de lucru, s-a discutat despre progresele și reușitele ce țin de Legea privind acțiunile climatice, accentuându-se importanța adoptării acesteia pentru combaterea schimbărilor climatice și reducerea impactului negativ asupra mediului în Republica Moldova.

 

Română
Published on: L, 12/04/2023 - 14:23

O delegație a Republicii Moldova participă la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP 28) ce se desfășoară la Dubai, Emiratele Arabe Unite. În cadrul acesteia, comunitatea globală a discutat despre necesitatea urgentă de a acționa colectiv la nivel mondial, pentru a limita creșterea temperaturii și a se adapta la efectele deja existente ale schimbărilor climatice.

 

Română
Published on: V, 12/01/2023 - 15:26

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a avut o întrunire cu Mark Horton, Directorul adjunct al Departamentului European al Fondului Monetar Internațional. Scopul întrevederii a fost evaluarea progreselor obținute până în prezent și discutarea pașilor următori în ceea ce privește cooperarea dintre FMI  și Ministerul Mediului.

 

Română
Published on: V, 12/01/2023 - 15:08

Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a participat la evenimentul în format mixt cu genericul „Decarbonizare și detoxifiere: legături și oportunități pentru acțiuni integrate”, organizat de Secretariatul Convențiilor de la Basel, Rotterdam și Stockholm, UNEP și Secretariatul Convenției de la Minamata privind mercurul.

Română
Published on: J, 11/30/2023 - 13:27

La invitația primarului orașului Slănic-Moldova (România), Gherghe Baciu, Secretarul general al Ministerului Mediului al Republicii Moldova, Petru Tataru, a participat la Forumul „Educația pentru Mediu”.  În cadrul evenimentului au fost discutate subiecte ce vizează educația privind protecția mediului, educația privind utilizarea resurselor naturale, economia circulară și educația pentru mișcare.  

 

Română
Published on: M, 11/29/2023 - 16:40

În perioada 28 noiembrie - 1 decembrie, în orașul Geneva, Elveția, reprezentanta Ministerului Mediului, Virginia Galatonov, consultant principal în Direcția politici de gestionare a deșeurilor și a siturilor contaminate, participă la cea de-а 6-ea reuniune a Grupului de lucru de experți privind examinarea Anexelor la Convenția de la Basel privind controlul transportului transfrontalier al deșeurilor periculoase și al eliminării acestora.

 

Română

Pagini

Subscribe to RSS - Noutăți